Connect with us

Gaprak

Alesandro Del Piero Dolan Neng Medan

Published

on

Alesandro Del Piero

Alesandro Del Piero

Mantan pemain sekaligus salah siji legenda Juventus, yaiku Alesandro Del Piero nduwe program sosial sak liyane dheweke dadi duta sepakbola sing wenehi berbagai tips tentang bal-balan.

Pemain asal Italia iki dijadwalke bakal tekan neng Medan dina Kamis (17/5) dinggo nekani kegiatan galang dana kanggo korban erupsi Gunung Sinabung.

Presiden Pro Duta FC Sihar Sitorus uga uwong sik nginisiasi tekane Del Piero ben dadi inspirasi poro peain bal enom Sumatera Utara, jare wong lanang sing rung suwi iki nyalonke dadi gubernur Sumatera Utara.

“Bal-balan ki pancen salah siji hal sik digandrungi neng Sumatera sisih Lor. Aku ya ngarep talenta pemain neng Sumatera Utara iku uga ditangani karo personel profesional, dadi kasil sing diolehke iso maksimal lan kudu terus nglairke pesepakbola sik nduwe kualitas.”

Sementara iki Del Piero nyambut undangan e Sihar. Menurut e sak liyane berbagi ilmu bal-balan, dheweke uga peduli karo kegiatan kemanusiaan/

“Aku yang reit yen Indonesia akeh pemain bal sing nduwe talenta lan duwe keluwihan neng main cepat. Seneng tenan aku iso teka lan ngewenehi tips main bal-balan. Aku reti Pro Duta FC tau latihan karo Italia. Saiki giliranku sing teka lang ndelok dhewe pemain bal sing nduwe bakal neng Sumatera Utara,” jare Del Piero.

“Bal-balan iku ngomongke kemanusiaan. Footbal is humanity. Aku seneng iso melu ngewangi.”

Sebarke Cuk!